2010. március 11. közgyűlés és elnökségi ülés

2010. március 11-én került sor az MFLSZ 2. elnökségi ülésére, valamint éves közgyűlésére.

Dr. Molnár László elnök az elmúlt évet értékelő beszédében hangsúlyozta, hogy a kitűzött szakmai programok túlnyomó részét sikerült teljesíteni, amiről a Hírlevélben egyébként is folyamatosan tájékozódhatott a tagság. A működésünk a továbbiakban is nagymértékben függ a pályázati lehetőségektől, de saját lábon is kell állnunk ezek szűkülése miatt (tagsági díjak, adó 1%). A rendezvények közül a vándorgyűlés volt és maradt a legfontosabb, amiről eddig csak pozitív visszajelzések érkeztek. Kiemelte a szegedi és a pécsi hagyományos rendezvényeket, amelyekre 2010-ben is sor kerül. Nemzetközi téren 2007 óta egyre szorosabbá vált a pozsonyi egyetemi levéltárral való kapcsolat, 2010-ben igyekszünk nyitni a más irányba is. Beszámolt arról, hogy két egyeztetésen is részt vett a társegyesületek elnökeivel, az egyiken nem sikerült keresztülvinni szándékunkat az NKA Levéltári Kollégiumba való jelölés kapcsán. A pályázati kiírásos egyeztetés kapcsán viszont sikerült elérni a levéltáros szervezeteknek, hogy a vándorgyűlésen a résztvevők szállásköltsége az idén is támogatható legyen.

A közgyűlés határozott az egyesület 2009. évi közhasznúsági jelentésének, valamint 2010. évi munkatervének és pénzügyi tervének elfogadásáról. Végül elnök bejelentette, hogy a 2010. évben titkárváltásra kerül sor, mivel Batalka Krisztina október 1-jétől az MLE titkára lesz (március 1-jétől pedig már adminisztrátorként működik ott). Bemutatta a tagságnak az új egyesületi titkárt: Ondrik Sándorné Szászi Évát, a SE Levéltárának munkatársát, aki 2010. július 1-jétől veszi át a titkári teendőket.

A közgyűlést megelőzően az elnökség is ülést tartott, amelynek legfőbb témája a 2010. évi vándorgyűlésünkkel kapcsolatos döntések meghozatala volt. Eldőlt, hogy 2010. szeptember 23-24-én Gödöllőn tartjuk idei rendezvényünket, amelynek keretében „Az egyetemi felvételi rendszer változásai a 20. században” címmel 2 napos konferenciát szervezünk. A rendezvény finanszírozására pályázatot ad be az egyesület az NKA Levéltári Kollégiumához.